Brochure Vacatures Afspraak

Portfolio

OOST architecten werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers. Zowel zakelijke, particuliere als professionele opdrachtgevers voelen zich bij OOST thuis. Binnen een professionele projectstructuur maken wij u deel van ons projectteam.
In onze portfolio treft u een selectie van onze projecten aan.
Onze projecten zijn altijd het product van een unieke samenwerking.
Uw project krijgt zo ook weer haar eigen beeld en dat is precies wat OOST architecten zo bijzonder maakt.
We hanteren geen vaste dwingende huisstijl maar laten ons graag beïnvloeden door alles wat de opdracht en de opdrachtgever ons biedt. Het geeft ons ontwerpteam een enorme creatieve vrijheid en duizenden mogelijke oplossingen.

OOST beschermt de privacy van haar klanten en publiceert daarom geen namen, adresgegevens en bouwkosten van haar projecten.01 Villa's en woningen

Iedere villa of vrijstaande woning is maatwerk en is een weerspiegeling van de samenwerking tussen opdrachtgever en architect. OOST levert unieke ontwerpen die altijd een hoge architectonische waarde vertegenwoordigen. In de uitvoering is altijd veel aandacht voor detail en comfort. De opdrachtgever speelt een cruciale rol in dit proces. Een villa moet aanvoelen als een maatpak.

02 Verbouw - particulier -

OOST heeft vele verbouwingen uitgevoerd, van klassieke herenhuizen tot moderne woonhuizen. Interne verbouwingen, uitbreidingen en renovaties, ieder plan heeft zijn eigen verhaal. OOST vertaalt persoonlijke wensen in unieke architectuur voor diverse budgetten.

03 Transformatie

OOST is gespecialiseerd in het hergebruik bestaande gebouwen en monumenten. We hebben daar diverse prijzen mee gewonnen. Onze aanpak is ingetogen en onderbouwd door bouwhistorische kennis, analyse en bouwkundig inzicht. We hebben ruime ervaring met het calculeren van bouwkosten en het inschatten van bouwkundige mogelijkheden. Dit combineren we met uw wensen en dat leidt tot ijzersterke en uitdagende architectuur. Uw gebouw kan er weer jaren tegen aan.

04 Zakelijk - Retail

OOST denkt als een ondernemer. Heldere afspraken en fullservice dienstverlening leiden tot complete projecten met toegevoegde waarde. We zijn sterk in retail, specialistische productielocaties en dienstverlenende bedrijven. Het gaat vaak om bestaande gebouwen maar we bouwen ook nieuw.

05 Medical - Apotheek & Praktijkruimtes-

OOST staat goed bekend in de medische wereld. We begrijpen welke eisen gesteld worden en hoe belangrijk het is om een professionele uitstraling samen te laten gaan met een optimale zorgomgeving. We zijn gewend apotheken, praktijkruimten en spreekkamers te ontwerpen.

06 Interieurs

Woningen en bedrijven ontwerpt OOST vaak van binnen naar buiten. Het interieur is uiteindelijk toch het gebouwonderdeel dat u dagelijks het meest ervaart. Onze interieurs worden in samenhang met de architectuur van het gebouw ontworpen en uitgevoerd. Zo ontstaat een optimale synergie en voelt uw woning of bedrijfsgebouw als een maatpak.

07 Zakelijk nieuwbouw

Uw gebouw dient uw identiteit als bedrijf uit te stralen. Daarnaast is een zakelijk gebouw overzichtelijk, efficiënt en heeft het lage beheerkosten. OOST is sterk in zakelijk gebouw die beter moeten presteren dan gemiddeld. Onze gebouwen stralen kwaliteit, duurzaamheid en aandacht uit. UW bedrijf staat als een huis!

08 Kinderopvang

OOST is actief in de zorgsector. Ons team heeft een uniek kinderdagverblijf gerealiseerd midden in de stad. Om zoveel mogelijk groene ruimte te behouden is het gebouw voorzien van een groendak en een belevenistuin. In het project hebben we de kinderen centraal gesteld en daarbij heel goed geluisterd naar de mensen die de zorg verlenen. Wij zijn erg trots op het feit dat onze benadering zoveel extra leefkwaliteit heeft gerealiseerd voor zowel de kinderen als de omgeving. Dit project heeft diverse duurzaamheids- en architectuurprijzen gewonnen.

09 Monumenten

Ons team heeft vele restauraties uitgevoerd. Vaak in combinatie met een interne verbouwing of uitbreiding. We maken in onze plannen een onderscheid tussen herstel en het toevoegen van nieuwe elementen. OOST heeft ervaring met stadsbeeldbepalende objecten, gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten. Voor complexe projecten werken we vaak samen met het MAB.

010 A-Cube - mobiele leefruimte -

OOST ontwikkelt op eigen initieatief op dit moment de A-cube. Dit is een losstaand architectonisch mobiel gebouw dat zonder zware fundering geplaatst kan worden en diverse functies kan vervullen, van zorgwoning tot atelier en tuinkamer, het is net een kameleon. De A-cube is echter niet onzichtbaar maar heeft een uitgesproken architectonische karakter en is daarmee een spannende verschijning. De A-cube is in vrijwel iedere tuin met enige omvang te plaatsen en wordt in de fabriek hoogwaardig gebouwd en naar de locatie vervoerd. U kunt de A-cube helemaal helemaal naar uw wensen inrichten en aanpassen. Hij komt vervolgens kant-en-klaar op de bouwplaats aan. Bijzonder is dat voor de A-cube in de meeste gevallen geen vergunning nodig zal zijn.

011 MFA -Zorg - ouderen - museum

Voor Stichting Dichterbij, Oosterpoort en Malderburch hebben we in Overasselt een uitgebreid zorgcomplex "De Buurderij" in combinatie met een agrarisch museum ontworpen en begeleid. Ons ontwerp voor deze multifunctionele accommodatie bracht op een unieke manier de zorg voor verstandelijk gehandicapten en dementerenden samen in een vertrouwde agrarische omgeving. In deze meervoudige opdracht zijn we steeds begonnen bij de bewoners en verzorgenden. Zij waren steeds onze inspiratiebron. Het complex is een groot succes en getuigt van de kracht van contextuele architectuur. De relatie met het dorp is ook volledig geslaagd.

012 Openbaar Vervoercentrum Nijmegen OVC

Vanuit een onvrede met de huidige situatie van de stationsomgeving van Nijmegen hebben we het idee opgepakt om een complete herindeling van het gehele stationsgebied en station zelf ter hand te nemen. Het belangrijkste onderdeel is het verlangen om West en OOST Nijmegen te verbinden aan elkaar door de van Schaeck Mathonsingel door te trekken dwars door het huidige station en daarmee het station via het Keizer Karelplein aan de binnenstad te verbinden. De voetganger en fietser zijn centraal gesteld en kunnen ongehinderd van Oost naar West lopen. Er zijn geen kruisende stromen en er rijden geen bussen meer over het plein. Overstappen tussen de verschillende verkeersstromen gebeurd binnen het station.

De architecten van OOST uit Nijmegen zijn prijswinnaars

Winnaar!
Groene giraf 2011
Winnaar! architectuur
publieksprijs 2011
Runner-up Architectuur
juryprijs 2011
Winnaar! Welstand
publieksprijs 2006